Srijeda, 25 04 2018

Virtualna mreža

Virtualna mreža

Povežite fizički razdvojene lokacije, urede. Dva ili više ureda u različitim gradovima ili u različitim zemljama.

VPN je skraćeno od engleskog "Virtual Private Network". VPN Vam omogućava da putem interneta izravno povežete dvije ili više fizički odvojenih lokacija kao da su povezane kablom. Na taj način omogućeno Vam je da sa svoga računala u uredu u Zagrebu izravno mrežom pristupite podacima na računalu koje se nalazi u uredu u Londonu, odnosno doslovno bilo gdje. Također možete povezati računalo iz svoga doma sa računalima u Vašem uredu i tada ne samo pristupati podacima, već i upravljati računalima u uredu izravno iz svoga doma jednako kao da ste u uredu.

Virtualne mreže osim što se koriste za pristup podacima i za udaljeno upravljanje nekim računalom, također se koriste i za udaljenu administraciju računala i servera, kao i za podršku korisnicima. Osim već navedenog, u posljednje vrijeme sve je popularnija primjena virtualnih mreža i za nadzor računala zaposlenika u realnom vremenu. Ovim načinom nadređeni je u mogućnosti u bilo kojem trenutku vidjeti monitor zaposlenika kao da je doslovno ispred monitora.

Omnipotens d.o.o. nudi uslugu postavljanja virtualnih mreža prema željama i potrebama korisnika. Obratite nam se s povjerenjem.